maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hyötylä

(Liian) innokas apuri

Kasvihuoneen nikkarointi on täällä ajankohtaisena. Lauantaina oli todella kaunis päivä, joten en kehdannut alkaa odottelemaan koulutuksesta kotiutuvaa miestä vaan pakkasin muksut ulos rakentamaan kasvihuonetta. Olin ensin kuutioinut paikaksi terassin päätyyn talon seinustalle,siinä kun on valmiina kivi lattia niin säästyisi yhdeltä murheelta.Vaan sehän olikin vielä lumen peitossa joten täytyi pikaisesti keksiä uusi paikka Kasvihuonee rakentunee sitten tulevan kasvimaan jatkoksi pihan perälle, hyötylään.

Jospa nimi on enne ja siellä tosiaan kasvaisi joskus jotain muutakin kuin nokkosia. Niitä yhtään väheksymättä ovathan ne mitä mainiointa teetä tai lättyjen joukkoon sotkettuna ..Tämän pitemmälle en ole päässyt jatkojalostuksessa,kokeilen kuivattaa säilöön ensi kesänä niin saisi tätä superfoodia sitten talvella kun sitä eniten kaipaa.

No mutta kasivihuoneeseen.Niin onkohan todella itse tehty jos käyttää apuna vaikka jonkun piirrustuksia?Eipä taida olla. Näin lehitkompostin kuormalavoista rakentaneena tiedä luonnollisesti miten kasvihuonekkin rakennetaan. Rivien välistä olen voinut lukea että minun ensimmäisenä rakennuspäivänä toteuttamani kehikko ei ollut ehkä aivan tukeva vai mitä luulette, jos kaikki ne kaksi kehikon nähnyttä ehdottelee valmiin kasvihuoneen ostamista?

Kasvihuone ostoksille en kuitenkaan heti ensi vastoinkäymisten jälkeen juossut, vaan huomasin, että ehkä on viisaampi rakentaa ensin elementit valmiiksi yhdistellä ne sitten keskenään. Kattoa lukuunottamatta ajattelin "lasittaa" kasvihuoneen paksulla muovilla jota myydään ihan rullana. Kattoon tulee sitten valokate.Hirveät hintaerot niillä, voin sanoa!Halppisketju Byggmax kauppasi alle parilla kympillä 10cm kapeampaa mallia, kun K-rauta tarjosi ihan tarjouksella katetta neljään kymppiin,jo on kalliita nuo ylimääräiset sentit..Kun kaikki tarvikkeet on hankittu niin toivotaan aurinkoisia päiviä, että pääsee touhuamaan.Ihan melkein harmittaa, että pääsiäinen on varattu mökkeilylle.




6 päivän ikäiset tomaatin taimet 




                                                                                                   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti